Monday, July 27, 2009

selamat hari jadi FATEA!!

A few days before 19th july 2009..

My phone kept ringing till I’ve decided to pick it up.
Hallo?
“zaza, sabtu ni!” erk? Sabtu ni? ‘bout the dinner yg i’m used to make over u tu ke?
“weh, ko lupe ke? Bday fatea la!” dush3! Damn! Seriously mmg aku lupa langsung! So, what’s ur plan?
“ha, tu la nak tanya ko..” me? Of course la takde! Klu ade kan aku ngak bisa lupa tarikh keramat itu. Emm, why not kita same2 mikirin perkara apa yg bisa dilakukan? Lagian aku sedang opis hour dong!
“ok, ko pun pikir la nak buat pe..aku nk try tanya yan..papehal msg aku!” last words from zara before dia matikan line tepon. Gosh! Mau lakukan apa ya?

Pagi 19th july 2009..

My phone kept ringing. Again, it’s from zara. Last nite yan ada call, tapi dah tertido pulak. Dah janji nak call her back diz morning, tp belum ter call2 lagi.
Yup?
“ha, camne?” ketuk kepala banyak kali. Belum ketemu idea dong!
“..$%^^&^^%##...” discussion with zara yang ngak bisa didedahkan detail nya.
“ok, deal!” kata sepakat dicapai. Meeting adjourned! Hehe..

Masa untuk melaksanakan misi..

Hallo? Bisa ngomong sama angah? ---[mampus! Mangsa pula yg pick up the phone. Perlu tukar suara, bimbang dikesan]
“angah? Angah mana ye?” banyak soal pulak! Dah la I’ve forgot nama betul angah!
U punya angah la! Ni kawan angah.
“err, jap ye..” macam nak taknak je dia panggil angah.
“hallo..?”
Siapa ni? Angah ye?
“ni atikah..”
Ni angah kan? Kakak fatea kan? Ok, akak, jgn ckp kuat2. Ini kawan fatea…@#!$!^*& -----sekali lagi ngak bisa didedahkan detailnya. Actually we make the call juz to get her angah’s hp number, it’s easier to kow-team with her meh! After a few minutes, janji dimeterai. Call zara, call yan, let them know the progress of our plan..pasti GREAT bangat!

SHOW TIME!!
According to the earlier plan, angah will take fatea to jusco bukit tinggi, for a movie. But luckily they need to cancel their plan sebab kena kemas barang untuk pindah rumah. Yay! Some credit to angah for making our plan easier. So, we juz straight to her house la. Vromm..Vromm..3 hot girls in a mini cooper, looking GREAT bangat deh! People around keep looking at us!
muka bangga maintain cun giler!


Sampai kt rumah sementara fatea, angah dah sedia tunggu. “fatea kat rumah sana.” Ooo, ok..kami akan ke sana. Beraya dgn rumah baru la fatea n family tahun ni..”assalamualaikum..” serentak, penuh irama lagu serta melodi. Pasti yg di dalam rumah tertanya2 siapa 3 hot girls yang berdiri depan pintu pagar tuh. Anis (adek fatea) maybe sudah di informed oleh angah bout our plan. Some credit gak to anis for making our plan easier.
“alang, kawan alang..” anis mula mengatur kata. Siapa? Tapi anis tamau gtau siapa. Fatea menjenguk dari dalam. Kedengaran melodi “happy birthday to u” dinyanyikan dari luar umah. Fatea agak shocked, kedatangan kami mmg langsung ngak dijangka. Pasti dia sangat terharu!
Kami pinjam fatea from her mom n dad, bawak to jusco n celebrate her biggest day at kenny roger’s (but It was her treat! Ngee~ teruknya kami..) we juz get her a bday cake n our special gift. The most precious gift is the time. Kami habiskan masa bersama, gelak ketawa bersama, senda gurau bersama. Mmg terasa indah, rindu pd waktu yang penah kami lalui bersama suatu ketika dahulu. Itulah kenangan, dan itulah memori. Mmg asyik!
Girls and guys, di kesempatan ini juz wanna let u know, aku sayang kamu semua sangat2 banyak laut!!
And to fatea, again, HAPPY BIRTHDAY TO U!!

P/s: how fatea betul2 takleh trace it was me yang looking for angah dat morning? Kejam sungguh!

muka ceria selepas beberapa purnama nak bertemu


selamat ulangtahun sayang!!


sampai teleng kepala si fatea ni amik pose potong kek

because we are siSters!


ladieS day!

ghostwriter: jiwaBARU

No comments: