Thursday, January 20, 2011

:::Sanggul Delima:::




Sanggul Delima is established in April 2009, by selling only scarves for women. Today, in January 2011 we are expanding our business by re-establish it to give a new fresh look and pleasant shopping experience, with hopes that everyone will walk undoubtedly in every single steps with our eye catching collection.

I am honored to announce that Sanggul Delima is officially launched around 00:03 hours on 21st January 2011 (20012011). Please visit our website at SanggulDelima.Com and find our page SanggulDelima@Facebook plus follow us SanggulDelima@Twitter to show your support. 

Sanggul Delima will hits the town!

-From the Bottom of Sanggul Delima-




Saturday, June 19, 2010

bag-packing

i had received a msg from Epull..
on Friday, 18th June, at 00:29:22..

*******************************************
Flight depart 22/6 
Krol, Zara - 7pg
Epull, Ash, Zaza, Yann, Adw - 11.30pagi

Flight depart 24/6
Ash, Epull - 7mlm
Adw n Yann - 8.50mlm
Zara, Zaza, Krol - 9.50mlm

*sila berkumpul d KL Sentral sblum 8.45pg
kecuali zara n krol
lmbt tinggal!

*style = bagpacking
*jgn blas sms ni
*sms ini akan terpadam otomatik dlm 10 saat! he2

********************************************
hoyea, we r going to Sarawak!!
adwina called me and asked i nk gune bag pe..
of course la camping bag dear..
but mine is the small one..hehe..
adwina's camping bag besar..
xpe,bole tumpang yours ms blk nnti.. =P
[mst u da xsabar nk packing bj kn??]

to mana2 k!torang yg xdpt join..
wlpn korg da byr ticket n ckp xdpt join..
but i hope sngt2 on that day all of u will come..
n for those yg mmg xjoin, next time join okeh!!

can't wait for another 3 more days..!!
doakn perjalanan kami selamat pergi n balik..

let's rock n roll bebeh~!!

gambar hiasan-->bakal beraksi kembali!

Wednesday, June 9, 2010

k!torangs' graduation day

Universiti Utara Malaysia
kt sini la tmpt kami bersatu..


ye..di sudut paling hujung Utara dlm Malaysia..
Sintok Kedah..
tmpt menimba ilmu..
meraikan saat suka..
melalui saat duka..
=)

some of us da graduate..
yann, fatea, zara and zaza..
graduated in Bachelor of Science Decision Science with Honors..





then our eldest, along..
graduated in Bachelor of Multimedia with Honors..


pas2 epull..
graduated in Bachelor of Science Business Mathematics with Honors..


then emiey..
graduated in Bachelor of Islamic Finance and Banking..


saat2 gembira bersama..yeay!


  

tinggal la tiga jambans blom grad lg..
soon..
now da final semester..
and myb ada yg will go for practical training and final thesis..

ash yg macho..
will graduate in Bachelor of Science Counseling with Honors..


nazri yg 'pegangtiang'..
will graduate in Bachelor of Business Logistics with Honors..


and kerol adik jamban..
will graduate in Bachelor of Communication with Honors..


ohhh..semoga anda bertiga dpt tamatkn degree dgn cemerlang..!!
and for those yg da grad..
skang nie sume keje..
Fatea still keje at MPC Petaling Jaya..
Zara keje dgn RHB at Setia Alam..
Zaza work for Astro at Bukit Jalil..
Emiey keje kt Bank Islam at Kuantan..
Epull berkhidmat di Maybank Kuala Lumpur..
Along sibuk dgn PC Fair around Kedah..

except for sorg budak kecik yg poyo gler smbung master..
yann..
she's currently doing her Master of Science Quantitative Science majoring in Quantitative Economics at UiTM Shah Alam far away from Sintok..

hope sume berjaya!!

XOXO


Monday, September 7, 2009

berbuka bersama cik puan pengetua [part 1]

DATE : 1st SEPTEMBER 2009 bersamaan 11 RAMADHAN 143O hijrah VENUE : NANDO'S jusco bukit raja, klang PARTICIPANTS : cik puan pengetua, yann, zara n fatea JAM menunjukkan hampir ke 5.30 ptg..sudah hampir tiba waktu untuk balik..Irwan, mmbe opis aku da siap2 sorokkan kunci motor aku, tak kasi aku balik awal..tak guna!! "dating je keje ko..!!" itu yang selalu dia cakap..aku cuma ia kan je..malas nk layan! walaupun sekarang ni bulan ramadan, aktiviti kitorang seperti bertegang urat leher dan dengki mendengki tetap berjalan seperti biasa..memang tak kasi can langsung!! bile aku wat muka seposen n ugut nak calarkan motor baru dia, baru dia kasi balik kunci motor aku..yay!! aku menang lagi! first destination, kena amik zara kat opis dia..dengan jalan jammed, sabar je la..sampai di jusco, yann da sedia menanti kt nando's..dia yg paling semangat tuh! tak banyak aktiviti yang kitorang buat before buka puasa, sekadar sembang kosong..after makan, kami round satu jusco..!! mood : sgt seronok n enjoy!!
langsung tidak menghiraukan mereka yang sedang asyik bersembang kosong..[tukang sapu di belakang adalah hencik epull]
cara ratu makan..sgt sopan santun!
tinggal tulang..kalau mak mertua tgk mesti suka..tak membazir!
muka ceria selepas berbuka..
itu sahaja yang aku dapat berikan utk entry pada kali ini..untuk fatea, yann n zara, sori bangat deh coz pic korang memang sgt kureng dlm entry kali nih! [sbb amik gune camera hp aku, so pic aku la yg banyak..sila salahkan yann atau zara sebab tak bawak camera] sekian.. ghostwriter: jiwaBARU

Thursday, August 13, 2009

cerita pilu seorang CO-PILOT

Nama penuh : NORSAIFULLAH RAMADA BIN SYAHRUDDIN Nama tak penuh : E_PULL No. surat beranak : G 807687 Date diberanakkan : 11 MEI 198*, 10.32 A.M Tempat diberanakkan : GOMBAK, KUALA LUMPUR Umur sekarang : DUA PULUH SOMETHING Height sekarang : 179 cm Weight sekarang : 84 KG Position : PENGARAH PROJEK merangkap AJK AKTIVITI Keterangan : Aku sebagai project manager kalau melibatkan aktiviti cadangan aku expecially kalau melibatkan jejalan nie, idea aku kekadang jamban gak. Aku sedar kekadang tak kreatif(last minit jadi kreatif gak).selalu berkongsi idea ngan pengetua. Kira kekadang leh jadi assistant la… aku antara yang sentiasa perah otak n kongsi semua idea ngan yang lain.. aku slalu akan duduk sebelah Driver, biasa la … ala-ala co-pilot la (Pilot a.k.a ASH).. macam biasa, bila co-pilot, mestilah org pertama tidur bila start perjalanan. Walaupun selalu kene tegur sebab baru start program piknik@destination kitorang tak sampat 13minit dah tidur. Aku tetap tabah menghadapi semua dugaan (apa aku merepek nie?). aku diantara yang banyak kabel, termasuk Kabel TNB, tp Kabel-kabel nie boleh putus bebila masa. Jd, jgn bermain layang-layang dekat kabel ok… sentiasa buat yg terbaik dengan tiap kerja yg diberikan kepada aku walaupun aku tak suke dengan kerja yang diberikan. Satu-satunya ahli kitorang yang dah jumpe HIRO NAKAMURA dan PETER PETRELLI. YATTTAAA!!!!!!! Last words : Sentiasa berkawan dengan orang yang tiada apa-apa kepentingan daripada Orang berkepentingan, sebab kepentingan dier akan hilang bila-bila masa saja.. jadi selamat menjamu selera..(Giler ke mamat nie?)

Monday, July 27, 2009

zaza yang HEBAT lagi BERGAYA TERSENDIRI

Nama penuh : KHAIRUZALINA BINTI MUIN
Nama tak penuh : ZAZA @ jiwaBARU
No. surat beranak : H 099843
Date diberanakkan : 20hb DISEMBER 1986 jam 8.20AM
Tempat diberanakkan : KG. BUKIT KAPAR, KLANG
Umur sekarang : menghampiri 23 TAHUN
Height sekarang : 159cm
Weight sekarang : 59kg
Position : PENGETUA merangkap AJK LALULINTAS

Keterangan : AKU adalah pengetua, jadi aku adalah besh dari segala aspek fizikal, mental dan rohani. Aku adalah sgt garang tetapi langsung tidak ditakuti oleh semua orang [sedikit bengang di situ]. Rasanya semua orang menyenangi aku. Aku tiada sifat penyabar, bertolak ansur dan semua sifat positif [kebanyakannya]. Aku lebih selesa membawa imej sifat yang negative [erk?? Dush3!]. Aku minat membaca komik berbanding suratkhabar. Aku pernah berharap yang hitam adalah salah satu warna yang ada pada pelangi, pasti kelihatan rock pelangi itu. Sgt menggemari tomyam dan milo ais. 100plus juga! Aku perlu kelihatan fit, jd aku suka bersukan. Problem ialah aku selalu bz, jadi tiada masa bersukan. Jadi tolong jangan salahkan aku. Aku akan berada di tempat yg bagi aku ketenangan setenang air di kali. Aku perlu mengumpul wang yang banyak supaya senang untuk aku shopping. Sekian, harap maklum.

Last words : Aku ini sangat kasihan sebenarnya. Jadi, tolong jgn marahi aku~


kantoi time ponteng skolah!

selamat hari jadi FATEA!!

A few days before 19th july 2009..

My phone kept ringing till I’ve decided to pick it up.
Hallo?
“zaza, sabtu ni!” erk? Sabtu ni? ‘bout the dinner yg i’m used to make over u tu ke?
“weh, ko lupe ke? Bday fatea la!” dush3! Damn! Seriously mmg aku lupa langsung! So, what’s ur plan?
“ha, tu la nak tanya ko..” me? Of course la takde! Klu ade kan aku ngak bisa lupa tarikh keramat itu. Emm, why not kita same2 mikirin perkara apa yg bisa dilakukan? Lagian aku sedang opis hour dong!
“ok, ko pun pikir la nak buat pe..aku nk try tanya yan..papehal msg aku!” last words from zara before dia matikan line tepon. Gosh! Mau lakukan apa ya?

Pagi 19th july 2009..

My phone kept ringing. Again, it’s from zara. Last nite yan ada call, tapi dah tertido pulak. Dah janji nak call her back diz morning, tp belum ter call2 lagi.
Yup?
“ha, camne?” ketuk kepala banyak kali. Belum ketemu idea dong!
“..$%^^&^^%##...” discussion with zara yang ngak bisa didedahkan detail nya.
“ok, deal!” kata sepakat dicapai. Meeting adjourned! Hehe..

Masa untuk melaksanakan misi..

Hallo? Bisa ngomong sama angah? ---[mampus! Mangsa pula yg pick up the phone. Perlu tukar suara, bimbang dikesan]
“angah? Angah mana ye?” banyak soal pulak! Dah la I’ve forgot nama betul angah!
U punya angah la! Ni kawan angah.
“err, jap ye..” macam nak taknak je dia panggil angah.
“hallo..?”
Siapa ni? Angah ye?
“ni atikah..”
Ni angah kan? Kakak fatea kan? Ok, akak, jgn ckp kuat2. Ini kawan fatea…@#!$!^*& -----sekali lagi ngak bisa didedahkan detailnya. Actually we make the call juz to get her angah’s hp number, it’s easier to kow-team with her meh! After a few minutes, janji dimeterai. Call zara, call yan, let them know the progress of our plan..pasti GREAT bangat!

SHOW TIME!!
According to the earlier plan, angah will take fatea to jusco bukit tinggi, for a movie. But luckily they need to cancel their plan sebab kena kemas barang untuk pindah rumah. Yay! Some credit to angah for making our plan easier. So, we juz straight to her house la. Vromm..Vromm..3 hot girls in a mini cooper, looking GREAT bangat deh! People around keep looking at us!
muka bangga maintain cun giler!


Sampai kt rumah sementara fatea, angah dah sedia tunggu. “fatea kat rumah sana.” Ooo, ok..kami akan ke sana. Beraya dgn rumah baru la fatea n family tahun ni..”assalamualaikum..” serentak, penuh irama lagu serta melodi. Pasti yg di dalam rumah tertanya2 siapa 3 hot girls yang berdiri depan pintu pagar tuh. Anis (adek fatea) maybe sudah di informed oleh angah bout our plan. Some credit gak to anis for making our plan easier.
“alang, kawan alang..” anis mula mengatur kata. Siapa? Tapi anis tamau gtau siapa. Fatea menjenguk dari dalam. Kedengaran melodi “happy birthday to u” dinyanyikan dari luar umah. Fatea agak shocked, kedatangan kami mmg langsung ngak dijangka. Pasti dia sangat terharu!
Kami pinjam fatea from her mom n dad, bawak to jusco n celebrate her biggest day at kenny roger’s (but It was her treat! Ngee~ teruknya kami..) we juz get her a bday cake n our special gift. The most precious gift is the time. Kami habiskan masa bersama, gelak ketawa bersama, senda gurau bersama. Mmg terasa indah, rindu pd waktu yang penah kami lalui bersama suatu ketika dahulu. Itulah kenangan, dan itulah memori. Mmg asyik!
Girls and guys, di kesempatan ini juz wanna let u know, aku sayang kamu semua sangat2 banyak laut!!
And to fatea, again, HAPPY BIRTHDAY TO U!!

P/s: how fatea betul2 takleh trace it was me yang looking for angah dat morning? Kejam sungguh!

muka ceria selepas beberapa purnama nak bertemu


selamat ulangtahun sayang!!


sampai teleng kepala si fatea ni amik pose potong kek

because we are siSters!


ladieS day!

ghostwriter: jiwaBARU

Friday, July 10, 2009

ERROR! ERROR!

kawan2, aku baru update n upgrade blog ni..sepanjang perjalanan aku mengupdate n menguprade ia, bbrp error telah muncul..aku seperti kesuntukan masa untuk memperbetulkan keadaan seperti yg dulu, jadi minta kerjasama kawan2 untuk memperbetulkan ia dan menambah segala kekurangan yang ada..

itu saja..memang sori bangat deh!!!

ghostwriter:jiwaBARU